Elke dag perfecte wenkbrauwen dankzij...

21 Nov 2017

Het temmen van je wenkbrauwen is geen makkelijke klus. Van overplukken, extreem bijtekenen, het gebruiken van browgels, primers of tot zelfs het smeren van wonderserums voor een betere haargroei. We kennen ze allemaal, de beautytruckjes die toch wel redelijk tijdrovend zijn. Wil jij perfecte wenkbrauwen zonder er tijd in te stoppen, het kan!

 

Microblading, een begrip dat zeker niet onbekend is in de ‘browwereld’. Bij Beauty and Lifestyle Academy zijn we ons hierin gaan verdiepen en wij weten wel zeker dat dit dé pefecte oplossing is voor geweldige wenkbrauwen.

 

“She’s got 99 problems but her brows ain’t one.”

 

Wat is microblading?

Microblading wordt in de volksmond ook wel ‘de permanente make-up voor de wenkbrauwen’ genoemd. Het is een semi-permanente make-uptechniek waar door het gebruik van een steriel naaldje/blade een krasje in de huid wordt gemaakt. Hierin wordt pigment gebracht en dit zorgt voor het prachtige resultaat. Het resultaat is steeds zeer natuurlijk wat deze techniek zo populair maakt.

 

 

Wil je deze techniek zelf onder de knie krijgen?

Bij Beauty and Lifestyle Academy bieden we verschillende professionele cursussen aan. Uiteraard bieden wij ook de cursus microblading aan. https://www.beautyandlifestyle.be/opleiding/microblading

 

Wat mag je verwachten van de lessen?

De lessen zijn zeer praktijkgericht. Allereerst legt de docente je uit wat microblading juist inhoudt. Je leert alles over de naaldjes, pigmenten, nazorg, contra-indicaties, juiste hygiëne,.... Vervolgens demonstreert de docente de behandeling, zodat je duidelijk stap-voor-stap ziet hoe microblading in zijn werk gaat. Nadien is het tijd om zelf te beginnen oefenen. Je leert een diagnose maken, de ideale wenkbrauwvorm te bepalen en gaat aan de slag met de naaldjes. Eerst oefen je op oefenhuiden, nadien op echte modellen. Na afloop van de cursus ben je in staat om zelf een professionele microblading behandeling uit te voeren.

 

Beeld: Elle

Beauty and Lifestyle Academy