Als het verkeerd is, dan klopt het!

06 Feb 2018

Als het verkeerd is, klopt het.

 

Make-up aanbrengen, dit is niet voor iedereen een makkelijk werkje. Het correct aflijnen, de juiste kleur kiezen, simpel is het niet. In 2018 mag het allemaal wat makkelijker.

 

Blauwe oogschaduw hebben we lang als een foute kleur bekeken maar deze is weer volledig in! Geen paniek, zoals we net al vermelden, het mag allemaal wat makkelijker in 2018. Vergeet dus maar de perfecte kleurovergang en het afgelijnde effect. Het is in om je oogschaduw een beetje ‘verkeerd’ aan te brengen. Je oogschaduw breng je vanaf nu aan met je vingers!

 

Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden om dit kinderlijke kunstwerkje te creëren. Hieronder sommen we enkele tips op.

 

Tip 1:  Gebruik een poeder of crème oogschaduw.

Wil je een zacht effect, kies dan voor een poeder oogschaduw. Mag het een iets heviger resultaat zijn, kies dan voor een crème oogschaduw. Uiteraard kan je de intensiteit van het resultaat ook aanpassen door de kleurkeuze. Hoe lichter de kleur, hoe zachter het effect. Hoe donkerder de kleur, hoe heviger het effect.

 

 

Tip 2: Weg met die make-up penselen.

Een make-up penseel is uiteraard praktisch voor afgelijnde en strakke resultaten te bekomen. Dit is nu juist wat we deze keer niet willen bekomen. Bij deze look mag je gewoon je vingers gebruiken. Dompel je vinger in de oogschaduw en breng de oogschaduw aan over het gehele ooglid. Met de vorm van de aflijning mag je spelen want jij bent deze keer de kunstenaar!

 

Tip 3: Mag het allemaal nog iets meer, gebruik dan glitters!

Om deze look af te maken kan je lichtblauwe glitters aanbrengen aan de binnenkant van je ooghoeken. Door het aanbrengen van de glitters krijg je een opener en frisser effect. Deze glitters mag je uiteraard ook met de vingers aanbrengen.

 

Beeld: Girlscene – Lancome – Mac

Beauty and Lifestyle Academy