Tips tegen statisch haar!

02 Mar 2018

De beste tips tegen statisch haar.

 

De temperaturen blijven dalen en het winterse weer is niet meteen weg te denken. Tijdens deze koude winterse dagen krijgen we te maken met een heel vervelend iets, statisch haar! Gelukkig kunnen we dit statisch haar verhelpen door enkele makkelijke trucjes toe te passen. Hieronder sommen we de belangrijkste tips op.

 

 

 

Tip 1: Was je haar ’s avonds

Wanneer je het haar ’s avonds wast heb je de tijd om het natuurlijk te laten opdrogen, dus niet te brushen. Hete lucht zorgt er namelijk voor dat je sneller statisch haar krijgt. Was je haar ook niet te vaak en gebruik maar een beetje shampoo.

 

Tip 2: Hydrateer je haar

Hoe vochtarmer je haar, hoe meer kans op statische lokken. Gebruik in de winter dus zeker een verzorging of masker na je wasbeurt. Het verschil tussen een verzorging en een masker is dat het masker nog iets intenser zal voeden.

 

Tip 3: Gebruik een kam in plaats van een borstel voor je haren

Door een haarborstel te gebruiken raakt je haar meer statisch geladen. Wanneer je een kam gebruikt zal je zien dat je dit effect niet bekomt.

 

Tip 4: Gebruik haarlak

Wanneer je toch dat statische effect niet weg krijgt met de voorafgaande tips is er nog steeds het redmiddel: haarlak. Door haarlak op je haren te verstuiven ziet je haar er in een mum van tijd minder statisch uit. Nog een handig haarlaktrucje is om de haarlak op je handen te doen en dan door je haren te gaan. Sowieso dat je lokken prachtig blijven zitten.Tip 5: trek de juiste kleding aan

Vermijd wollen of synthetische kleding op koude dagen, hier wordt je haar ontzettend statisch van.

 

Tip 6: Antistatische doekjes zijn je beste vrienden

Ga voor het slapengaan met een antistatisch doekje over je kussensloop. Sowieso sta je op met minder statisch haar.

 

Tip 7: Schaf je een luchtbevochtiger aan

Als je een luchtbevochtiger in je slaapkamer plaatst zal dit niet alleen de lucht bevochtigen maar ook je huid en haar ‘s nachts hydrateren. Opstaan doe je vanaf nu zonder dat statische haar.

 

Tip 8: Water, de rest komt later

Wanneer je niets bij de hand hebt om je statische haardos onder controle te krijgen is er nog altijd water. Door een beetje water om je haren te brengen zal het statisch effect verminderen. Uiteraard is dit een oplossing van tijdelijke aard. Wanneer je haren terug opdrogen zal het statisch effect terug de kop opsteken.Beeld: Women fitness

Beauty and Lifetyle Academy