Unieke reinigingsmethode: Reinig met poeder!

23 Mar 2018

Sinds kort zien we meer en meer poederreinigers in de beautyrekken verschijnen. Poederreinigers zijn zeker niet nieuw, maar waarom zouden we deze unieke reinigingsmethode inruilen voor onze traditionele?

In Japan en Korea kijken de vrouwen zeker niet op van deze reinigingsmethode. Ze gebruiken daar al jaren poeders om hun huid op een zachte manier te reinigen. Denk maar aan rijstpoeder wat bij hun immens populair is.

Time to glow – ultra fine exfoliating powder

Dior

Het Time to Glow-poeder van Dior is één van de populairste poederreinigers die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Deze populaire poederreiniger transformeert tot een milde scrub met zachte moussetextuur zodra hij in contact komt met water.De poederreinigers doen meer dan alleen reinigen!
Uiteraard verwachten we van reinigingsproducten dat deze onze huid optimaal reinigen. Dit innovatief product biedt ons zo veel meer. Door de suikerextracten en Lotuszaden wordt de huidoppervlak verfijnt en gepolijst wat resulteert tot een ultra zachte huid!  Onmiddellijk is de textuur van de huid verfijnd en glad; het uiterlijk van de poriën is eveneens verminderd. 

Hoe gebruik je het poeder correct?
- Maak de handen nat en giet een kleine hoeveelheid poeder in je handpalm.
- Wrijf de handen tegen elkaar om het poeder op te laten schuimen tot een luchtige crème.
- Masseer zachtjes over het hele gezicht maar vermijd hierbij de huid rond de ogen (de huid rond de ogen is steeds een gevoeligere zone).
- Spoel het product grondig af met schoon water.

Is een poederreiniger geschikt voor alle huidtypes?
De meeste poederreinigers zijn geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de gevoelige huid. Het poeder mag 1 tot 2 keer gebruikt worden per week. Deze reinigingsmethode is niet voor dagelijks gebruik omdat het product zowel reinigt als zachtjes scrubt.

Beeld: Dior

Beauty and Lifestyle Academy