Gebruiken we binnenkort allemaal Baby Botox?

22 Apr 2018

Meer en meer vrouwen kiezen voor het gebruik van botox. Dit omdat de behandelingen toegankelijker zijn geworden en er een minder groot taboe over heerst. Wat we zien is dat meer jonge vrouwen ook al kiezen voor een botulinebehandeling (botox). Deze groep vrouwen kiest dan eerder voor baby botox in plaats van de reguliere botox. Maar wat is nu juist het verschil?

De naam baby botox klinkt onschuldiger dan botox. Vergis je niet, voor baby botox wordt hetzelfde product gebruikt al de reguliere botoxbehandeling, namelijk het product botulinetoxine. En neen, het is uiteraard geen botox die ze toepassen bij baby’s!

Het verschil zit hem echter in de hoeveelheid. Bij baby botox, wat meer gebruikt wordt bij jongere personen, gaat men een kleinere hoeveelheid botox inbrengen. Door de kleinere hoeveelheid die wordt ingebracht bekom je automatisch een natuurlijker effect. Vrouwen of zelfs mannen die anno 2018 kiezen voor een botoxbehandeling willen een natuurlijk effect en daarom is deze term en toepassingsmogelijkheid uitgevonden.

Wanneer kiezen voor baby botox of botox?

Of je kiest voor botox is jou persoonlijke keuze. Je moet 100% zeker zijn en je niet laten beïnvloeden door externen factoren zoals social media! Als je fijne rimpeltjes en een redelijk jonge huid hebt zal de arts automatisch baby botox aanraden. De arts zelf zal dit waarschijnlijk niet benoemen als baby botox maar uitleggen in eenheden. Heb je weinig eenheden nodig om de door jou gekozen zone te laten behandelen, dan val je onder baby botox. Heb je de normale hoeveelheid nodig, dan zal je behandeling onder de gewone botoxbehandeling vallen.

Wat is een valkuil bij botoxgebruik?

Voor vele is een behandeling met botox verslavend. Stel voor jezelf limieten op zodat jij niet in deze valkuil terechtkomt! En wees eerlijk, elke leeftijd heeft zijn charme en achter elk rimpeltje zit een mooi levensverhaal. Denk zeker twee keer na voor je start met deze behandeling want er zijn tal van andere, (minder ingrijpende) behandelingen die ook mooie resultaten geven.

Beeld: Kylie Jenner

Beauty and Lifestyle Academy