Neem afscheid van je sinaasappelhuid!

04 May 2018

Het weer wordt warmer en de jurkjes worden korter. Maar wat als één iets je tegenhoudt om je favoriete jurkje te dragen. Inderdaad, cellulite!

Een sinaasappelhuid op cellulite, iedereen is er wel al eens mee in aanraking gekomen. Vooral vrouwen hebben hier last van, doordat bij hen enerzijds het vetweefsel voornamelijk onder de huid ligt en anderzijds door de cyclische hormoonveranderingen de bindweefselbanden in het vetweefsel meer of minder opzwellen en zo de laag met collageenbanden zichtbaar maken. De zones die het meest getroffen worden door deze vervelende putjes zijn de dijen en billen.

Één van de vele misverstanden: dikkere vrouwen hebben meer last van cellulite of sinaasappelhuid, dan slankere vrouwen.

Welke wondermiddeltjes werken echt?

1) Laat je masseren
Geef je energie een boost door je regelmatig te laten masseren, of neem een sessie voetreflexologie. Ook deze methoden zorgen voor een goede circulatie, opheffen van blokkades en bevorderen de ontgifting van het lichaam.

2) Water, water en water

Drink voldoende water!

3) Smeer een goed product
Er zijn heel veel producten tegen cellulite op de markt. Kies voor een product dat de vetophopingen verzacht en de celvernieuwing vergroot. Door de combinatie krijgt de huid haar natuurlijke glans terug. Veel crèmes maken ook gebruik van een gloednieuwe optische technologie om licht onmiddellijk te verstrooien, zodat de huid zachter oogt en het huidoppervlak er beter uitziet.

Voorbeeld van een cellulite crème:

Cellulite crème, online verkrijgbaar in facebookgroep ‘outstanding beauty’.

4) Sporten

Uiteraard is sporten één van de beste remedies tegen cellulite. Regelmatige lichaamsbeweging is de manier om cellulite tegen te gaan. Het verbrandt vet en je geeft je spieren tonus (spanning) waardoor ze er beter uit gaan zien.

Vaak gemaakte fout!

Vaak wordt een sinaasappelhuid benoemd als cellulitis. Dit is echter niet hetzelfde als cellulite. Cellulitis is een bacteriële infectie die onder de huid zit. De juiste naam voor de vervelde putjes in de huid is cellulite of in de volksmond sinaasappelhuid.

Beauty and Lifestyle Academy

Beeld: Nu Skin