We love Vegan Food

02 Nov 2017

We Love Vegan!

 

Gisteren was het wereld vegan dag, de dag waarop er meer aandacht gaat naar de veganistische levensstijl. Omdat wij vinden dat er elke dag een beetje aandacht naar mag gaan, sommen wij vandaag op waarom wij fan zijn.  

 

Wanneer we aan vegan denken, denken we automatisch aan een bepaald eetpatroon. Een veganist eet geen dieren, iets dat van een dier afkomstig is of dat op een dier getest is. Ook eten ze geen zuivelproducten, eieren en andere producten van dierlijke oorsprong of met dierlijke ingrediënten. Een heleboel dat een vegan niet eet, maar nog meer dat ze wel eten. Plantaardig eten kan net zo lekker en gevarieerd zijn dan voeding dat een dierlijke oorprong heeft. Geen nood dat je niet lekker kan eten, want dit is één van de vele fabeltjes. Vegan food is lekker, gezond en beter voor het milieu. Nog redenen nodig om even grote fan te worden als wij? We sommen alvast enkele belangrijke tips op.  

 

Tip 1: Laat jezelf wennen aan deze voedingsstijl

Wordt niet halsoverkop vegan. Het overschakelen van je huidige eetpatroon naar een vegan eetpatroon kan voor sommige een flinke stap zijn. Informeer je daarom bij vrienden die wel al dit patroon volgen of doe wat opzoekwerk. Hoe meer je weet, hoe makkelijker de overstap zal zijn.

 

Tip 2: Gebruik Pinterest

Pinterest gebruiken we voor het opdoen van inspiratie. Toch hadden we niet gedacht dat Pinterest kon helpen bij het overstappen naar een vegan levensstijl. Wanneer je ‘easy vegan’ intypt krijg je tal van makkelijke, lekkere recepten. Wij weten al hoe je volgende ‘bord’ op Pinterest er zal uitzien. Pinnen maar!  

 

Tip 3: Wees zeker van je keuze

Vegan worden doe je niet omdat het hip is. Het vegan worden moet vanuit jezelf komen. Het is belangrijk dat je een bepaalde motivatie hebt om aan deze levensstijl te beginnen. Hoe beter de motivatie, hoe langer je het volhoudt.

 

Tip 4: Dol op vegan, beperk het dan niet enkel tot je voeding

Wij ontdekte, youth to he people, een vegan cosmeticalijn. Wij zijn alvast grote fan en super benieuwd om de producten op basis van boerenkool en spinazie te ontdekken.