Wanneer kiezen om de wenkbrauwen te kleuren met verf en wanneer met henna?

21 May 2018

De wenkbrauwen accenturen kan op verschillende manieren. De trend om de wenkbrauwen aan te zetten met kleur of henna is enorm. Maar wanneer kies je voor een behandeling met een kleuring en wanneer met henna?

De wenkbrauwen kleuren met henna is sinds kort een echte hype. Maar vergis je niet. Henna geeft niet hetzelfde resultaat als een standaard kleuring.

Bij het kleuren van de wenkbrauwen is het heel belangrijk om een grondige analyse uit te voeren bij de klant. Hoe zien de wenkbrauwen er op dit moment uit, wat zijn de verwachting van je klant, zijn de verwachtingen van de klant realistisch,…

Voor je aan de slag gaat moet je dus een duidelijk beeld hebben van wat je klant wenst. Als je dit beeld voor ogen hebt kan jij als browspecialist uitleggen voor welke soort kleuring de klant best kiest.

Een standaard kleuring zal enkel en alleen de wenkbrauwhaartjes kleur geven. De huid tussen de haartjes wordt dus niet gekleurd. Bij het toepassen van henna is dit anders. Henna zal zowel de wenkbrauwhaartjes kleuren als de huid. Het effect van hennabrows zal altijd iets voller zijn dan een gewone kleuring. Wenst je klant een natuurlijk effect dan kies je eerder voor een kleuring, wenst je klant een iets voller effect dan kan je kiezen voor een toepassing met henna.

Vandaag nam de Directrice van Beauty and Lifestyle Academy, Lesley-Ann Poppe, ook plaats in de behandelstoel en ze koos voor prachtige hennabrows.

Wil je zelf ook deze technieken onder de knie krijgen? Check dan zeker ons opleidingsaanbod. https://www.beautyandlifestyle.be/opleiding/wimpers-wenkbrauwen-verven

Beeld: Beauty and Lifestyle Academy

Beauty and Lifestyle Academy