Laat je haar sneller groeien door dit te eten!

10 Jun 2018

Je haar laten groeien kan wel heel lang duren als je hierop aan het wachten bent. Je kan verschillende voedingssupplementen, shampoo’s, sprays,… gebruiken maar deze zijn meestal redelijk duur. Wil je toch lang haar maar wil je hier niet al te veel geld tegenaan gooien, let dan op je voeding. Door op je voeding te letten groeit je haar vaak al een stuk sneller. Vanaf nu tel je geen calorieën meer maar denk je aan welke voedingsmiddelen goed zijn voor je haar.
 Je haar is wat je eet. Door onderstaande voedingsmiddelen vaker te eten zal je haar sneller groeien.

1. Oesters

Oesters, één van de bekendste afrodisiacum. Deze afrodisiacum blijkt nu ook een positief effect te hebben op de haargroei doordat ze een bron van zink bevatten.  

2. Gele pepers
In gele pepers zit veel vitamine C, zelfs meer dan in een sinaasappel. Deze antioxidant versterkt de kracht van je haarzakjes en beschermt je haar tegen breken. Weetje: bij vele mensen groeit het haar wel normaal maar breekt het gewoonweg af. Doordat het haar afbreekt geeft het de indruk dat het niet meer groeit.

3. Zalm
Zalm, een gezond en lekker product. Zalm bevat veel omega-3, een vet dat de haargroei stimuleert.

4. Eieren
Ook eieren zijn, net zoals zalm, een bron van omega-3. Weetje: Het is vooral de dooier die de haargroei stimuleert.

5. Zoete aardappel
Zoete aardappels zitten boordevol vitamine A. Naast het stimuleren van de haargroei, is vitamine A ook goed voor je ogen en je huid. Win-win dus!

6. Bruine rijst
Bruine rijst zit bomvol biotine, een B-vitamine die helpt bij het verbeteren van de elasticiteit van het haar. Beter elasticiteit betekent dan weer minder afbreken...

7. Amandelen
Amandelen bevatten net zoals eieren veel biotine.

8. Pompoenpitten
Wil je graag pompoenpitten op je slatje? Vanaf nu antwoord je sowieso ‘ja’ op deze vraag! In de pitjes zitten namelijk een flinke dosis zink, vitamine A en vitamine B, wat ervoor zorgt dat je haar sterker wordt. Ook in dit krachtige zaadje zit biotine, wat ervoor zorgt dat je lokken sneller groeien en minder snel afbreken.

9. Vijgen
Vijgen zitten boordevol ijzer en ijzer stimuleert nu eenmaal de haargroei.

10. Avocado
Deze groene vrucht bestaat uit veel goede vetten. Deze goede vetten zorgen er niet meteen voor dat je haar sneller zal groeien maar volgend trucje helpt hier wel voor. Mix de avocado met een beetje zure room en smeer het in je haar. Laat het mengsel ongeveer tien minuten inwerken en spoel het daarna goed uit.

Beeld: Pinterest

Beauty and Lifestyle Academy