Vanaf nu smeren we ons in met uv water in plaats van kleverige zonnecrème.

14 Jun 2018

We weten het allemaal, je insmeren tegen de zon is oooh zo belangrijk! Toch smeren we ons onvoldoende in. Wanneer we op vakantie gaan smeren we ons regelmatig in, maar wanneer we in eigen land zijn vinden we dit precies allemaal minder belangrijk of te veel moeite. Waarom slaan we deze stap al te vaak over in onze skincare routine? Bij vele luidt het antwoord als volgt ‘omdat het plakt’. Door het kleverige gevoel smeren we ons minder in terwijl iedereen intussen wel weet dat schadelijke UV-stralen kanker en vroegtijdige huidveroudering zoals rimpels, pigmentvlekken,… kunnen veroorzaken.

https://health.cdn.prismic.io/health/8a3b0552129fba58f112c1e3bf946449b72b7af3_uvwater_visual.jpg

We worden instant happy als het zonnetje schijnt. Zowat alles aan de zon vinden we leuk. Behalve het onaangename vettige gevoel van zonnecrème. Dit gevoel is verleden tijd. Vanaf nu kies je geen zonnecrème meer maar een uv water. We genieten vanaf nu in alle veiligheid van de zon zonder een kleverig gevoel. Het uv-water is geïnspireerd op Japanse vrouwen en hun zonnerituelen. Het is een tweefasige formule met UV-filters en aloë vera. Het beschermt en hydrateert de huid. De textuur is verfrissend, hydraterend, onzichtbaar en niet-kleverig. Het product is zo licht als water en daardoor zalig op aan te brengen.

Wat zowel bij het kiezen van een zonnecrème als bij het kiezen van een uv water belangrijk is, is de factor. Kies nooit een te lage factor want dat zal je huid nog steeds verbranden. Iemand met een bleke huid en een lichte kleur van haren zal bijvoorbeeld een hogere factor (bv. factor 50) nodig hebben dan iemand met een getinte huid en donkere haren (bv. factor 20). Voor het kiezen van de juiste factor kan je steeds raad vragen aan je apotheek, schoonheidsspecialiste of huisarts.

Beeld: Garnier Ambre Solaire

Beauty and Lifestyle Academy