Door deze make-up tips komen je sproetjes nog mooier uit.

14 Jul 2018

Sproetjes, één van de zeven schoonheden maar toch vervloeken we ze soms. Met deze make-up tips komen je sproetjes nog mooier uit.  

Een meisje met sproeten

1. Gebruik je foundation op de juiste manier

Wanneer je sproetjes hebt, heb je vaak de neiging om deze te verbergen met je foundation. Doe dit vooral niet want het ziet er toch meestal onnatuurlijk uit. Kies dus niet voor een dekkende foundation maar eerder voor een BB-crème of gekleurde dagcrème. Dit geeft een zachter en minder dekkend effect. Gebruik niet te veel product en breng het product vooral aan op de plaatsen waar je geen sproetjes hebt. Blend het geheel mooi uit met een beautyblender.

2. Kies voor een zachte blush

Wanneer je blush gebruikt, kies dan voor een zachte en transparante kleur. Door het transparante effect zal je de sproetjes er nog doorheen zien wat een fris en natuurlijk effect geeft.

3. Hou je make-up sober

Zorg dat de aandacht vooral naar je sproetjes gaat. Kies dus niet voor een zware oogmake-up of een felle lipmake-up want dit kan snel teveel worden.

Heb je toch een dagje dat je de sproetjes liever kwijt dan rijk bent. Ga dan voluit voor een zware oogmake-up of felle lipmake-up.

Beeld: Tips & Weetjes

Beauty and Lifestyle Academy