Vanaf nu wil iedereen kinky curly hair!

25 Jul 2018

Kinky curly hair, een benaming die niet voor iedereen even gekend is. Maar als we zeggen kroezend haar gaat er bij iedereen een belletje rinkelen. Inderdaad, het haartype van de meeste Afrikaanse types.

Afbeeldingsresultaat voor amaka hamelijnck

Kroezend haar is niet altijd makkelijk in onderhoud. Het is de kunst om de haren niet enkel te laten kroezen, maar ook te laten krullen. Als het kroezend haar ook krullend is geeft dit een volumineus effect waar vele enkel van kunnen dromen. Het zijn een soort van spiraalachtige krullen die meteen in het oog springen. Qua onderhoud kan je de natuur zijn gang laten gaan of je kan na een wasbeurt je krullen fixeren door er spiraaltjes van te draaien. Zo komen de krullen nog mooier uit.Afbeeldingsresultaat voor bobby pin

Heb jij zelf dit haartype niet maar zou je deze look toch ook graag eens proberen? Probeer dan eens onze volgende tip. Wanneer je haren volledig droog zijn ga je te werk met een effileerspeldje (ook wel open beentjes genoemd) en een stijltang. Je maakt fijne onderverdelingen in je haren en gaat lokje per lokje te werk. Je neemt een haarlokje en je maakt een achtvormige beweging rond het effileerspeldje. Wanneer de haren mooi rond het effileerspeldje gewikkeld zijn plaats je de stijltang hier even op. Zo doe je de volledige haardos (ja, dit duurt inderdaad een poosje). Wanneer gans je haren gedaan zijn ga je er eens met je vingers door. Voila, de kinky curly hair look.

Beeld: instagram amakahamelijnck

Beauty and Lifestyle Academy