Alles over de BB- en CC crème.

27 Jul 2018

De BB- en CC crème klinken ons niet meer onbekend in de oren. Enkele jaren geleden vlogen de letters in het rond in de cosmeticawereld. Tot op de dag van vandaag merken we dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over deze producten. Gebruik je ze ter vervanging van je foundation? Moet ik nog een dagcrème gebruiken? Vele vragen die voor de meesten onbeantwoord blijven. Wij zorgen voor wat verheldering door deze twee creams te vergelijken en de toepassingswijze te omschrijven.

Afbeeldingsresultaat voor bb vs cc creams

Het verschil tussen een BB een CC crème?

De BB crème

BB staat voor Blemish Balm. Het is een product dat we het best kunnen vergelijken met onze klassieke foundation. Het product egaliseert de huid en camoufleert oneefenheden. Maar wat is dan juist het verschil met onze foundation? Dit product is eveneens een gezichtsverzorgende crème. Het product heeft dus een dubbele werking wat voor velen als een geschenk uit de hemel komt. Je hoeft dus ’s ochtend de strijd niet meer aangaan met een drietal verschillende potjes. Één product en je bij vertrekkensklaar. Wat we zelf ook geweldig vinden aan dit product is dat er een hoge SPF aanwezig is in het product. SPF beschermt je tegen schadelijke UV-stralen.

Afbeeldingsresultaat voor bb crème

De CC crème

Dan hebben we uiteraard nog de CC crème. Het verschil tussen de twee is eerder subtiel. Een CC crème gebruik je eerder om correcties uit te voeren. De CC staat voor Color corrector. Heb je dus last van bv. rode vlekjes, vaalheid,…  een cc crème kan dit oplossen. Doordat een CC crème een kleurcorrector is zal deze altijd iets lichter op de huid tonen dan een BB crème. Een CC crème voelt iets ‘lichter’ op de huid en daarom noemen we de CC crème vaak de verbeterde BB crème.

Afbeeldingsresultaat voor cc crème

Beeld: Painting your pretty – Before2Buy - MadmoiZelle

Beauty and Lifestyle Academy