Waarom met een freestoestel werken?

10 Aug 2018

Als nagelstyliste heb je een zeer gevarieerde en leuke job. Je kan een standaard manicure aanbieden maar je kan ook kiezen om van elke nagel een echt kunstwerkje te maken door gelnagels of acrylnagels te plaatsen. Een handig hulpmiddeltje is een freestoestel. Maar wat kan je nu juist allemaal doen met dit freestoestel?

De bronafbeelding bekijken

In onze Beauty and Lifestyle Academy bieden we de opleiding freestechnieken aan. Voor vele cursisten zal dit een mooie aanvulling zijn voor hun manicures en nagelstylingtechnieken naar een hoger niveau te brengen. Bij deze opleiding starten we meteen met de praktijk. Bij freestechnieken is het belangrijk om deze specifieke techniek in de vingers te hebben. De cursus is juist daarom zeer praktijkgericht.

 

De nagels voorbereiden
Met een frees kan je meer dan alleen oude kunstnagels verwijderen. Je kan de nagels voorbereiden voor je aan je manicure start. Zo start je op een zuivere basis en dit vergemakkelijkt het werk.

Kunstnagels verwijderen
Vele nagelstyliste gebruiken enkel de frees om oude kunstnagels te verwijderen. Wanneer we deze techniek onder de knie hebben is het belangrijk om niet onnauwkeurig te beginnen werken, wat we jammer genoeg vaak zien bij nagelstyliste die reeds met het apparaat werken. Bij het gebruiken van een frees blijft het belangrijk om nauwkeurig te werken. Snel werken is één ding, maar nauwkeurig werken is nog iets helemaal anders. We leren je dus vlot met de frees omgaan, maar staan er op dat alles veilig en nauwkeurig verloopt.

Afwerking van de nagels
Tot slot leer je met het freesapparaat de nagels tot in de puntjes afwerken. Je zal zien dat je klanten duidelijk het verschil merken.

Na deze intensieve les ben jij een echte pro in het werken met een freestoestel.

Beeld: aw beauty
Beauty and Lifestyle Academy