Allround Cursus Hairstyling

Als Allround Hairstylist ben je altijd zeker van werk. Je bent in staat om zowel zeer eenvoudige, snelle kapsels te creëren als zeer ingewikkelde, creatieve creaties. Wil je professioneel aan de slag als Hairstylist tijdens Fotoshoots of Filmopnames? Wil je voor klanten zeer creatieve en speciale bruids- of avondkapsels leren maken? Ben je reeds kapper, visagist of schoonheidsspecialiste en wens je een extra service aan te bieden? Dan is deze opleiding geknipt voor jou!

Startdata Antwerpen

13 oktober 2018 (Weekend)nieuw
Antwerpen, Lange Nieuwstraat
Inschrijven

Startdata Gent

13 oktober 2018 (Weekend)nieuw
24 november 2018 (Weekend)nieuw
Gent
Inschrijven

Startdata Hasselt

10 november 2018 (Weekend)nieuw
Hasselt
Inschrijven

Superstunt-actie

Kom op 2, 16 of 23 september naar onze opendeurdagen en geniet van ongeziene Kortingen en massa’s Cadeaus!
Meer Info

Inhoud

De opleiding "Allround Hairstyling" bestaat uit de modules "Basis Hairstyling" en "Hairstyling voor gevorderden".

Om te kunnen deelnemen aan de opleiding heb je geen enkele voorafgaande kennis of ervaring nodig. We starten de eerste les meteen met de praktijk. Je leert een eenvoudige brushing uitvoeren met steil of krullend resultaat. Wanneer je deze techniek beheerst leert jouw docent je de meer gevorderde technieken aan: bruidskapsels, vlechttechnieken en feestelijke opsteekkapsels passeren de revue. Daarna zal de docent je tonen hoe je ingewikkelde opsteekkapsels kan maken en leer je werken met valse haarstukken. Je gaat meteen aan de slag en wordt gemotiveerd om je creativiteit te ontwikkelen. De laatste les leer je de evolutie van kapsels doorheen de tijd. Je leert retro-kapsels en futuristische creaties maken. Eindigen doen we met het juist gebruiken van haarnetjes en andere hulpmiddelen om zo vergevorderde resultaten te bekomen.

Startdata Antwerpen

Weekendreeks
 • 13 oktober 2018 van 10u tot 16u.
 • Je hebt les op zaterdag, gedurende 4 opeenvolgende weken.
 • Je volgt les op: zaterdag 13, 20, 27 oktober en 3 november.

Startdata Gent

Weekendreeks
 • 13 oktober 2018 van 10u tot 16u.
 • Je hebt les op zaterdag, gedurende 4 opeenvolgende weken.
 • Je volgt les op: zaterdag 13, 20, 27 oktober en 3 november.

Weekendreeks
 • 24 november 2018 van 10u tot 16u.
 • Je hebt les op zaterdag, gedurende 4 opeenvolgende weken.
 • Je volgt les op: zaterdag 24 november en 1, 8, 15 december.

Startdata Hasselt

Weekendreeks
 • 10 november2018 van 10u tot 16u.
 • Je hebt les op zaterdag, gedurende 4 opeenvolgende weken.
 • Je volgt les op: zaterdag 10, 17, 24 november en 1 december.

Examen

Na elke module leg je een apart examen af om zo aan te tonen dat je zowel de basistechnieken als de gevorderde werkwijzen volledig onder de knie hebt. Na het behalen van de twee deel-diploma's, bekom je het eind-diploma "Allround Hairstyling"

Lessen

Je kan tijdens het weekend of overdag de lessen volgen.

Weekendreeks
 • Je volgt 4 intensieve lessen van 6 uren.
 • De lessen vinden 1 dag per weekend plaats,  gedurende 4 opeenvolgende weken van 10u tot 16u.
Dagreeks
 • Je volgt 4 intensieve lessen van 6 uren.
 • De lessen vinden 1 dag per week plaats,  gedurende 4 opeenvolgende weken van 9u tot 15u.

Lesgeld

Momenteel krijg je maar liefst 30% korting op het inschrijvingsgeld! Het inschrijvingsgeld voor de cursus Allround Hairstyling bedraagt 500 euro 350 euro! Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen en het gebruik van de leslokalen.

Extra korting van 40% voor zelfstandigen!
Via de KMO-portefeuille krijg je als zelfstandige of onderneming van de Vlaamse Overheid een extra korting van 40% op je inschrijvingsgeld voor jou of je werknemers. Je betaalt dan slechts 210 euro voor je volledige opleiding! Je kan hier de werking en voorwaarden bekijken.

Materiaal

Elke les dien je je cursus en schrijfgerief mee te brengen.

 

De cursus wordt je via downloadlink toegestuurd. Indien je wenst kan je de eerste lesdag een kant-en-klaar afgedrukt en ingebonden exemplaar verkrijgen.

 

De lessen zijn zeer praktijkgericht. Om deze te kunnen volgen heb je een basispakket aan materialen en producten nodig. Hiervoor kan je kiezen uit drie mogelijkheden. Op deze manier kan je zelf beslissen hoeveel geld je wenst te spenderen aan je materiaal en is de opleiding toegankelijk voor elk budget.  Hieronder de verschillende modelijkheden:

 

-          Je “huurt” het materiaal van de school. Hiervoor betaal je een eenmalige verbruikskost van 100 euro voor de volledige cursus. Een deel van het materiaal mag je mee naar huis nemen en blijft van jou. Het ander deel blijft op school staan en wordt na elke les door de docent opgehaald.

 

-          Je koopt een salon starterskit aan via onze webshop of in de winkel van de school. Deze kost 205,05 euro, excl btw. De salon starterskit bevat alle materialen en producten om professioneel te kunnen starten.

 

-          Je brengt zelf je eigen materiaal mee. In onze webshop kan je de lijst met benodigde materialen en producten bekijken. Heb je al materiaal, maar ontbreek je nog een aantal spulletjes? Dan kan je deze de eerste lesdag apart bij aankopen in de winkel van de school.