Opleiding Barbier

Barbiers zijn weer helemaal "in". Deze klassieke herenkapper is gespecialiseerd in het nauwgezet bijwerken van baarden, snorren en mannenkapsels. Steeds vaker willen mannen zichzelf laten verwennen met een uitgebreide scheerbeurt al dan niet met een kunstig bijgewerkte snor of baard. Als barbier ben je creatief bezig met het creëren van op maat gemaakte looks voor heren. Gezien de stijgende populariteit van jouw beroep bij de klanten ben je bovendien verzekerd van werk als zelfstandig barbier of in dienstverband bij een bestaand kapsalon.

Startdata Gent

24 februari 2019 (Weekend)nieuw
Gent
Inschrijven

Inhoud

De lessen zijn zeer praktijkgericht en vinden plaats in een echt kapsalon, zodat je meteen wordt ondergedompeld in de dagelijkse leefwereld van een barbier. Je hebt geen enkele voorafgaande kennis of diploma nodig. Jouw docent is een ervaren barbier en leert je stap voor stap alle kneepjes van het vak. Je start met het leren creëren en bijwerken van de verschillende vormen van baarden en snorren. Ook de klassieke volledige scheertechnieken komen uitgebreid aan bod. Vervolgens leer je alles over herenkapsels: Welke kapsels zijn er allemaal mogelijk? Waarmee moet je rekening houden? Welk kapsel past bij welke persoon? Tenslotte leer je omgaan met tondeuses, klassieke scheermessen en je schaar om zo creatief zelf kapsels te kunnen creëren.

Startdata Antwerpen

Voorlopig geen lesdata

Startdata Gent

Weekendreeks
  • 24 februari 2019 van 10u tot 16u.
  • Je hebt les op zondag, gedurende 4 opeenvolgende weken.
  • Je volgt les op zondag 24 februari, 3, 10, 17 maart.

Startdata Hasselt

Voorlopig geen startdata.

Examen

De laatste les leg je je praktisch examen af. Met dit praktijkdiploma kan je in dienstverband of op zelfstandige basis werken als barbier.

Lessen

De cursus is zeer intensief en praktijkgericht. Hou er rekening mee dat je de aangeleerde technieken thuis eveneens dient in te oefenen. Om de lessen succesvol af te ronden is geen enkele voorafgaande kennis of ervaring vereist. De cursus is voor iedereen toegankelijk. De lessenreeks vindt plaats in zeer moderne, volledig uitgeruste lokalen. Zo kan je in alle comfort je toekomstige beroep aanleren.

Weekendreeks
  • Je volgt 4 intensieve lessen van 6 uren.
  • De lessen vinden 1 dag per weekend plaats, gedurende 4 opeenvolgende weken van 10u tot 16u.

Lesgeld

Momenteel krijg je maar liefst 30% korting op het inschrijvingsgeld! Het inschrijvingsgeld voor de cursus barbier bedraagt 800 euro  560 euro! Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen, de cursus en het gebruik van de leslokalen.

Extra korting van 40% voor zelfstandigen!
Via de KMO-portefeuille krijg je als zelfstandige of onderneming van de Vlaamse Overheid een extra korting van 40% op je inschrijvingsgeld voor jou of je werknemers. Je betaalt dan slechts 336 euro voor je volledige opleiding! Je kan hier de werking en voorwaarden bekijken.

Materiaal

Voor de cursus barbier heb je een basispakket materialen en producten nodig. Aangezien je bepaalde technieken thuis zal moeten oefenen en voor hygiënische redenen is het absoluut aanbevolen om zelf over dit materiaal te beschikken. Onze docenten hebben een basispakket samengesteld, waarmee je onmiddellijk aan de slag kan. Het omvat de essentiële producten en materialen. Wanneer je professioneel aan het werk gaat als barbier kan je dit pakket zelf aanvullen met de materialen van je eigen keuze. De Beauty and Lifestyle Academy biedt je een basispakket aan die werd samengesteld door onze docent en omvat alle materialen die je nodig hebt om fatsoenlijk te kunnen starten. Zo ben je zeker van de beste kwaliteit aan de voordeligste prijs! Je lespakket ligt de eerste lesdag voor jou klaar in de klas. Indien producten uit stock zouden zijn, dan worden deze later geleverd.

Elke les dien je je cursus mee te brengen. De cursus wordt je via downloadlink toegestuurd. Je kan deze afdrukken of de lessen op je laptop volgen. Indien je wenst kan je ter plaatse een kant-en-klaar afgedrukt en ingebonden exemplaar  verkrijgen.