Basis Cursus Make Up Artist

Ben je gefascineerd door de wereld van make-up? Wil je jezelf uitleven met kleuren en texturen in een branche met veel toekomst? Dan is één van onze opleidingen make-up vast iets voor jou! Met de juiste make-up kan je een persoon volledig veranderen. Je leert tijdens onze make-upcursussen alles over de verschillende gelaatsvormen, de juiste kleurenleer, de verschillende soorten make-up en hoe je deze moet gebruiken. Visagiste is een beroep dat stevig in de lift zit. Vandaag willen vrouwen persoonlijk advies over welke make-up voor hen het meeste geschikt is en hoe ze deze moeten aanbrengen. Steeds vaker laten ze zich professioneel maquilleren voor hun huwelijk, een eigen fotoshoot of een avondje uit met vriendinnen. Daarin speel jij als visagiste een belangrijke rol. Jouw taak is om dames te laten stralen en te begeleiden naar een flawless look. Een zeer dankbare job! Om alles te weten over de perfecte beauty-make-up kan je onze opleiding "Basis Make-up Artist" volgen. Wil je liever aan de slag tijdens professionele modeshoots voor magazines, reclamecampagnes of filmopnames? Wil je weten hoe je HD-make-up gebruikt en waar je op moet letten om achter de schermen van grote producties mee te werken? Dan is de opleiding "Professional Make Up Artist" geknipt voor jou. Hier leer je alles over Beauty Make-up, de verschillende make-upstijlen door de jaren heen, licht- en schaduweffecten, kleurenanalyse, camouflagetechnieken en alle kennis die je nodig hebt om aan de slag te kunnen als professioneel make-up artist. Nadat je je diploma hebt behaald, kan je ervoor kiezen om aan de slag te gaan als freelance make-up artist, in dienst te gaan bij een bestaande firma of een eigen thuisbedrijf op te richten. Wil je professioneel vrouwen mooier maken en een perfecte dag-, avond- of feestmake-up creëren? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

Startdata Gent

27 januari 2019 (Weekend)nieuw
Gent
Inschrijven

Inhoud

In twee zeer praktijkgerichte en intensieve lessen maak je kennis met de kunst van make-up en leer je de basistechnieken volledig te beheersen. Tijdens de cursus kom je alles te weten over de verschillende gelaatsvormen, camouflage- en accentueringstechnieken, productkennis, kleurenleer, de perfecte wenkbrauwen, de naturelle looks en de avondlooks, bruidsmake-up,... Kortom, alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te kunnen als visagiste.

Startdata Antwerpen

Weekendreeks
 • 20 oktober 2018 van 10u tot 17u30.
 • Je hebt les op zaterdag, gedurende 2 opeenvolgende weken.
 • Je volgt les op zaterdag 20 en 27 oktober.

Startdata Gent

Weekendreeks
 • 6 oktober 2018 van 10u tot 17u30.
 • Je hebt les op zaterdag en zondag, gedurende 1 weekend.
 • Je volgt les op: 6 en 7 oktober.

Weekendreeks
 • 10 november 2018 van 10u tot 17u30.
 • Je hebt les op zaterdag, gedurende 2 opeenvolgende weken.
 • Je volgt les op: zaterdag 10 en 17 november.

Startdata Hasselt

Weekendreeks
 • 20 oktober 2018 van 10u tot 17u30.
 • Je hebt les op zaterdag, gedurende 2 opeenvolgende weken.
 • Je volgt les op: zaterdag 20 en 27 oktober.

Examen

Voor de opleiding Basis Make Up Artist is geen vast examenmoment voorzien. De docent zal je gedurende de lessen continu evalueren, je vooruitgang bekijken en zien in welke mate je thuis hebt geoefend en de kennis beheerst. Visagie is een creatief beroep, dat niet 100% in een vakje kan onderverdeeld worden. We hechten bij je evaluatie als Make Up Artist meer belang aan de evolutie van jouw persoon, je motivatie en je creativiteit , dan aan een momentopname tijdens een examen.

Lessen

Nadat je op school les hebt gevolgd, oefen je thuis de aangeleerde technieken. Om de lessen succesvol af te ronden is geen enkele voorafgaande kennis of ervaring vereist. De cursus is voor iedereen toegankelijk.
De lessen vinden plaats in zeer moderne, volledig uitgeruste lokalen. Zo kan je in alle comfort je toekomstige beroep aanleren.

 
Weekendreeks
 • Je volgt 2 intensieve lessen van 7,5 uren.
 • De lessen vinden 1 dag per weekend plaats, dit gedurende 2 opeenvolgende weken van 10u tot 17u30.

Lesgeld

Momenteel krijg je maar liefst 30% korting op het inschrijvingsgeld! Het inschrijvingsgeld voor de cursus Basic Make Up Artist bedraagt 290 euro 203 euro! Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen, de cursus en het gebruik van de leslokalen.

Extra korting van 40% voor zelfstandigen!
Via de KMO-portefeuille krijg je als zelfstandige of onderneming van de Vlaamse Overheid een extra korting van 40% op je inschrijvingsgeld voor jou of je werknemers. Je betaalt dan slechts 121,8 euro voor je volledige opleiding! Je kan hier de werking en voorwaarden bekijken.

Materiaal

Elke les dien je je cursus en schrijfgerief mee te brengen.

De cursus wordt je via downloadlink toegestuurd. Indien je wenst kan je de eerste lesdag een kant-en-klaar afgedrukt en ingebonden exemplaar verkrijgen.

De lessen zijn zeer praktijkgericht. Om deze te kunnen volgen heb je een basispakket aan materialen en producten nodig. Hiervoor kan je kiezen uit drie mogelijkheden. Op deze manier kan je zelf beslissen hoeveel geld je wenst te spenderen aan je materiaal en is de opleiding toegankelijk voor elk budget.  Hieronder de verschillende modelijkheden:

-          Je “huurt” het materiaal van de school. Hiervoor betaal je een eenmalige verbruikskost van 100 euro voor de volledige cursus.

-          Je koopt een starterskit aan via onze webshop of in de winkel van de school. Deze kost 299 euro, excl btw. De starterskit bevat alle materialen en producten om te kunnen starten als MUA. Je krijgt er zelfs een volledige koffer op wieltjes bij om je materiaal gemakkelijk in te kunnen vervoeren.

-          Je brengt zelf je eigen materiaal mee. In onze webshop kan je de lijst met benodigde materialen en producten bekijken. Heb je al materiaal, maar ontbreek je nog een aantal spulletjes? Dan kan je deze de eerste lesdag apart bij aankopen in de winkel van de school.