Bedrijfsbeheer

Wil je in België starten als zelfstandige of een eigen zaak beginnen? Dan heb je het officiële diploma bedrijfsbeheer nodig. Onze groepslessen zijn de snelste en goedkoopste manier om dit diploma te behalen!

Met onze gespecialiseerde opleiding wordt je in je eigen tempo grondig voorbereid om te slagen voor het examen bedrijfsbeheer. Zo is het mogelijk om reeds na 5 lessen examen af te leggen.

Inhoud

De cursus bedrijfsbeheer is gebaseerd op het officiële leerplan bedrijfsbeheer en omvat alle kennis die je nodig hebt om succesvol te kunnen starten als zelfstandige. Ons cursusmateriaal werd door ervaren vakspecialisten ontwikkeld, met als doel je zo efficiënt mogelijk voor te bereiden op het examen. Alle onderwerpen worden op een eenvoudige en toegankelijke manier uitgelegd, zodat iedereen in staat is om de opleiding succesvol te voltooien. Bovendien updaten wij continu onze cursus om je steeds op de hoogte te houden van de laatste nieuwigheden en wetgevingen met betrekking tot ondernemerschap. Zo ben je zeker van het beste onderwijs. Volgende onderwerpen worden uitvoerig besproken:

 • Ondernemend denken en ondernemerscompetenties
 • Recht, boekhouding, financiën en fiscaliteit
 • Commercieel beheer
 • Wetgeving

Deze cursus is voor iedereen toegankelijk. Je hebt geen enkele voorkennis nodig.

Materiaal

Elke les dien je je cursus, schrijfgerief en een rekenmachine mee te brengen. De cursus wordt je via downloadlink toegestuurd. Je kan deze afdrukken of de lessen op je laptop volgen. Indien je wenst kan je ter plaatse een kant-en-klaar afgedrukt exemplaar in ringmap aankopen.

Examen

Het examen bedrijfsbeheer wordt georganiseerd door de Centrale Examencommissie van het Ministerie van Middenstand en Economie. Maandelijks organiseren zij verschillende examenrondes. De studenten worden dan in chronologische volgorde van inschrijving opgeroepen om examen af te leggen. De wachttijd om examen af te leggen bedraagt ongeveer vier weken. Indien je dus dringend je diploma nodig hebt, aarzel dan niet te lang om je in te schrijven!

Lessen

De lessen vinden plaats in Antwerpen, Gent en Hasselt. Zo ben je altijd zeker van een locatie in jouw buurt.

 • Antwerpen: i-Learning, Meir 24 te 2000 Antwerpen
 • Gent: CVO, Martelaarslaan 13 te 9000 Gent
 • Hasselt: PXL - Gebouw D, Elfde Liniestraat 23a te 3500 Hasselt

De cursus duurt vijf avonden of vijf voormiddagen.

Om de lessen succesvol af te ronden is geen enkele voorafgaande kennis of ervaring vereist. De lessen vinden plaats in zeer moderne, volledig uitgeruste lokalen. Zo kan je in alle comfort je toekomstige beroep aanleren.

Avondreeks
 • Je volgt 5 intensieve lessen van 3,5 uren.
 • De lessen vinden 2 of 3 dagen per week plaats, gedurende 2 opeenvolgende weken van 18.30 tot 22.00 uur.
Dagreeks
 • Je volgt 5 intensieve lessen van 3,5 uren.
 • De lessen vinden 2 of 3 dagen per week plaats, gedurende 2 opeenvolgende weken van 09.00 tot 12.30 uur.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de cursus Bedrijfsbeheer bedraagt slechts 160 euro! Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen en het gebruik van de leslokalen.