Gelaatsverzorging

Je gelaat is je uithangbord en bepaalt je eerste indruk op anderen. Een gezonde, goed verzorgde huid laat je stralen en geeft je zelfvertrouwen een boost! Gelaatsverzorging is zonder twijfel één van de meest gevraagde schoonheidsbehandelingen. Tijdens onze praktijkgerichte opleiding leer je van A tot Z je klanten hun huid optimaal te verzorgen.

Startdata Antwerpen

17 maart 2019 (Weekend)nieuw
Antwerpen, Lange Nieuwstraat
Inschrijven

Startdata Gent

19 mei 2019 (Weekend)nieuw
Gent
Inschrijven

Inhoud

We starten met een theoretisch overzicht; Hoe is de huid opgebouwd? Welke problemen kunnen zich voordoen en hoe dien je deze te behandelen? Wat zijn de actieve ingrediënten in verzorgingsproducten? Waar dien je op te letten bij je keuze van verzorgingsproducten? Je leert vervolgens de verschillende huidtypes bepalen, herkennen en behandelen. Daarna starten we onmiddellijk met de praktijk. Eerst ga je op een professionele manier leren démaquilleren. Vervolgens bouw je stap-voor-stap een volledige gelaatsverzorging op met dieptereiniger, verwijderen van onzuiverheden, wenkbrauwen bijwerken, verschillende maskers, vapozone, gelaatsmassage en tenslotte een dagverzorging. De docent zal je eveneens per huidprobleem het perfecte behandelingsplan aanleren. Na afloop van de lessenreeks ben je in staat om op een professionele manier een volledige gelaatsverzorging uit te voeren.

Startdata Antwerpen

Weekendreeks
 • 17 februari 2019 van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Je hebt les op zondag, gedurende twee opeenvolgende weken.
 • Je lesdata zijn 17 en 24 februari.
Weekendreeks
 • 17 maart 2019 van 14.30 tot 18.30 uur.
 • Je hebt les op zaterdag, gedurende drie opeenvolgende weken.
 • Je lesdata zijn 17, 24 en 31 maart.

Startdata Gent

Weekendreeks
 • 26 januari 2019 van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Je hebt les op zaterdag, gedurende twee opeenvolgende weken.
 • Je lesdata zijn 26 januari en 2 februari.

Weekendreeks
 • 19 mei 2019 van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Je hebt les op zondag, gedurende twee opeenvolgende weken.
 • Je lesdata zijn 19 en 26 mei.

Startdata Hasselt

Weekendreeks
 • 19 januari 2019 van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Je hebt les op zaterdag, gedurende twee opeenvolgende weken.
 • Je lesdata zijn 19 en 26 januari.

Examen

Tijdens deze opleiding leg je een praktijkexamen af. Indien je hiervoor slaagt krijg je het diploma "Gelaatsverzorging", waarmee je professioneel aan de slag kan.

Lessen

We starten vanaf de basis dwz dat je geen enkele voorafgaande kennis of ervaring nodig hebt om de lessenreeks succesvol te kunnen volgen.

De cursus gaat door in zeer moderne, volledig uitgeruste lokalen. Zo kan je in alle comfort je toekomstige specialisatie aanleren. We aanvaarden slechts een zeer beperkt aantal cursisten , om optimale persoonlijke begeleiding te garanderen. Tijdens de lessen oefen je op je mede-studenten. Je hoeft dus geen modellen te voorzien.

De lessen vinden plaats in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Weekend- of dagreeks
 • Je volgt 2 intensieve lessen van 6 uren, gespreid over twee weken.

Lesgeld

Momenteel krijg je maar liefst 30% korting op het inschrijvingsgeld! Het inschrijvingsgeld voor de cursus Gelaatsverzorging bedraagt 360 euro 252 euro! Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen en het gebruik van de leslokalen.

Extra korting van 40% voor zelfstandigen!
Via de KMO-portefeuille krijg je als zelfstandige of onderneming van de Vlaamse Overheid een extra korting van 40% op je inschrijvingsgeld voor jou of je werknemers. Je betaalt dan slechts 151,2 euro voor je volledige opleiding! Je kan hier de werking en voorwaarden bekijken.

Materiaal

Je dient je cursus en schrijfgerief mee te brengen.

De cursus wordt je via downloadlink toegestuurd. Indien je wenst kan je ter plaatse een kant-en-klaar afgedrukt en ingebonden exemplaar verkrijgen.

Voor de opleiding Gelaatsverzorging heb je een basispakket materialen en producten nodig. Je kan kiezen om zelf materiaal mee te brengen of om een starterspakket aan te kopen.

De Beauty and Lifestyle Academy biedt je een starterspakket aan dat werd samengesteld door onze docent. Je lespakket zal de eerste lesdag voor je klaarliggen op de academy en kost 125 euro, excl btw. Dit pakket is voldoende om ongeveer 20 klanten mee te behandelen. Je zal zelf wel nog enkele kleine spulletjes zoals handdoeken, hoeslaken,... moeten meebrengen naar de les. Hierover krijg je na inschrijving nog een informatiemail toegestuurd.