Microneedling

Mirconeedling is een zeer efficiënte behandeling voor acné-littekens, fijne lijntjes en rimpels, grove poriën, cellulitis en huidversteviging. De werking is wetenschappelijk bewezen en de resultaten zijn spectaculair. Bij deze techniek wordt gewerkt met een dermapen. Deze pen bestaat uit zeer fijne naaldjes, die minuscule wondjes maken in de opperhuid. Tegelijkertijd wordt een serum in de huid ingebracht. Naargelang het gewenste resultaat (rimpels, cellulitis, ...), varieert de samenstelling van het serum. De huid heeft de neiging om beschadigde weefsels te vervangen door nieuwe weefsels. Microneedling zal daardoor de collageenproductie stimuleren en de elasticiteit van de huid doen toenemen. Deze behandeling is een serieuze meerwaarde voor elk schoonheidsinstituut en resulteert in een zeer hoge klantentevredenheid.

Startdata Antwerpen

26 november 2018 (Avond)
14 januari 2019 (Dag)nieuw
24 maart 2019 (Weekend)nieuw
Antwerpen, Lange Nieuwstraat
Inschrijven

Startdata Gent

12 januari 2019 (Weekend)nieuw
24 maart 2019 (Weekend)nieuw
Gent
Inschrijven

Startdata Hasselt

09 december 2018 (Weekend)
17 maart 2019 (Weekend)nieuw
Hasselt
Inschrijven

Inhoud

De cursus is zeer intensief en praktijkgericht. We beginnen met de theoretische uitleg. Wat is Microneedling? Hoe is het ontstaan en waartoe dient het? Wat is een dermapen en hoe dient deze gebruikt te worden? Wat zijn de verschillende serum-cocktails en hun actieve bestanddelen? Hoe werk je op een hygiënische en verantwoorde manier? Daarna is het tijd voor de praktijk. Je leert hoe je je klant installeert en hoe je je materiaal hygiënisch voorbereidt. Vervolgens stel je een diagnose en behandelingsplan op. De docent begeleidt je stap-voor-stap doorheen de procedure. De volgende stap is de juiste instelling van je dermapen. Tot welke diepte mag je wettelijk gaan? Je voert een hele behandeling uit en geeft uw klant de nodige adviezen ivm nazorg. Daarna reinig je je werkpost en is het de beurt aan de volgende klant. Na afloop van de cursus ben je in staat om op professionele wijze Microneedling/ Mesotherapie toe te passen.

Startdata Antwerpen

Avondreeks
 • Startles: maandag 26 november 2018 van 19.00 tot 22.00 uur.
 • Tweede les: dinsdag 27 november 2018 van 19.00 tot 22.00 uur.
Dagreeks
 • Les: maandag 14 januari van 09.00 tot 15.00 uur.
Weekendreeks
 • Les: zondag 24 maart 2019 van 10.00 tot 16.00 uur.

Startdata Gent

Weekendreeks
 • Les: zondag 24 maart 2019 van 10.00 tot 16.00 uur.

Weekendreeks
 • Les: zaterdag, 12 januari 2019 van 10.00 tot 16.00 uur.

Startdata Hasselt

Weekendreeks
 •  Je hebt les op zondag, 9 december, van 10.00 tot 16.00 uur.

Weekendreeks
 •  Je hebt les op zondag, 17 maart, van 10.00 tot 16.00 uur.

Examen

Tijdens deze opleiding is geen apart examenmoment voorzien. De docent zal aan het einde van de lessen je opgeleverde resultaat beoordelen. Wanneer je de techniek voldoende onder de knie hebt, krijg je het erkend certificaat Microneedling/ Mesotherapie.

Lessen

De cursus gaat door in zeer moderne, volledig uitgeruste lokalen. Zo kan je in alle comfort je toekomstige specialisatie aanleren. We aanvaarden slechts een zeer beperkt aantal cursisten, om optimale persoonlijke begeleiding te garanderen.

De lessen vinden plaats in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Avondreeks
 • Je volgt 2 intensieve lessen van 3 uren.

Weekendreeks
 • Je volgt 1 intensieve les van 6 uren.

Lesgeld

Momenteel krijg je maar liefst 30% korting op het inschrijvingsgeld! Het inschrijvingsgeld voor de cursus Microneedling/Mesotherapie bedraagt 210 euro 147 euro! Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen en het gebruik van de leslokalen.

Extra korting van 40% voor zelfstandigen!
Via de KMO-portefeuille krijg je als zelfstandige of onderneming van de Vlaamse Overheid een extra korting van 40% op je inschrijvingsgeld voor jou of je werknemers. Je betaalt dan slechts 88,2 euro voor je volledige opleiding! Je kan hier de werking en voorwaarden bekijken.

Materiaal

Je dient je cursus en schrijfgerief mee te brengen.

De cursus wordt je via downloadlink toegestuurd. Indien je wenst kan je ter plaatse een kant-en-klaar afgedrukt en ingebonden exemplaar verkrijgen.

De lessen zijn zeer praktijkgericht. Om deze te kunnen volgen heb je een basispakket aan materialen en producten nodig. Hiervoor kan je kiezen uit drie mogelijkheden. Op deze manier kan je zelf beslissen hoeveel geld je wenst te spenderen aan je materiaal en is de opleiding toegankelijk voor elk budget. Hieronder de verschillende modelijkheden:


 • Je koopt een salon starterskit aan via onze webshop of in de winkel van de school. Deze kost 250 euro, excl btw. De salon starterskit bevat de dermapen en 3 serum-cocktails (anti-rimpel, acné-scarring, anti-cellulite). Deze prijs is enkel geldig voor onze cursisten. De normale verkoopprijs van de starterskit is 350 euro, excl btw. De huishoudspulletjes, zoals hierboven vermeld, dien je ook mee te brengen.
 • Je brengt zelf je eigen materiaal mee. In onze webshop kan je de lijst met benodigde materialen en producten bekijken. Heb je al materiaal, maar ontbreek je nog een aantal spulletjes? Dan kan je deze de eerste lesdag apart bij aankopen in de winkel van de school of online via onze webshop.