Ombre / Powder Brows

Ombre of Powder Brows zijn de laatste nieuwe techniek op het vlak van Semi Permanente Make Up voor de wenkbrauwen. Bij deze techniek ga je een "schaduweffect" creëren met een zeer natuurlijk resultaat. Je kan dit resultaat een beetje vergelijken met je wenkbrauwen inkleuren met oogschaduw of poeder. Powder Brows geven zeer mooie effecten bij mensen, die van nature bijna geen wenkbrauwen hebben. Je kan bovendien de kleur van de wenkbrauwen laten variëren van licht aan het begin, tot donkerder aan het uiteinde om zo een strak resultaat te bekomen. Ombre/ Powder Brows worden door klanten steeds vaker gevraagd. Je bent dus zeker van een goede bron van inkomsten.

Startdata Antwerpen

03 februari 2019 (Weekend)nieuw
12 maart 2019 (Dag)nieuw
Antwerpen, Lange Nieuwstraat
Inschrijven

Startdata Gent

03 maart 2019 (Weekend)nieuw
Gent
Inschrijven

Startdata Hasselt

23 januari 2019 (Dag)nieuw
Hasselt
Inschrijven

Inhoud

We starten de lessen met een theoretische achtergrond. Wat houdt de techniek nu juist in? Je krijgt kleurenleer mee en leert huidondertonen te herkennen en de juiste pigmenten te selecteren. We leggen je uiteraard ook uit hoe je een eventueel foute keuze van pigment kan corrigeren. Vervolgens gaan we aandacht besteden aan de juiste nazorg en vooral veilig en hygiënisch werken. Dan beginnen we met de praktijk op oefenhuiden. Je leert de juiste wenkbrauwvorm te bepalen, deze te shapen en in te vullen met de shaduwtechniek. Tijdens de opleiding tonen we je de manuele en de machinale techniek. We gaan je daarna tonen hoe je de overgangen van licht naar donker creëert.

In de namiddag begin je te oefenen op echte modellen. Onder strikt toezicht van de docent ga je aan de slag om prachtige poedereffecten te maken. Na afloop van de cursus zal je in staat zijn om op professionele wijze Ombre/ Powder Brows te creëeren.

De Beauty and Lifestyle Academy is officieel geregistreerd bij de FOD- Federale Overheidsdienst Volksgezondheid - Gezondheidszorgberoepen: Permanente Make Up Opleidingsverstrekker.

We zijn eveneens in het bezit van het erkend attest Hygiëneprocedures door het Ministerie van Volksgezondheid.

Startdata Antwerpen

Weekendreeks

  • 3 februari 2019 van 10.00 tot 16.00 uur.
  • Je hebt les op zondag, gedurende twee opeenvolgende weken.
  • Je lesdata zijn 3 en 10 februari.

Dagreeks

  • 12 maart 2019 van 10.00 tot 16.00 uur.
  • Je hebt les op dinsdag, gedurende twee opeenvolgende weken.
  • Je lesdata zijn 12 en 19 maart.

Examen

Tijdens deze opleiding is geen apart examenmoment voorzien. De docent zal aan het einde van de lessen je opgeleverde resultaat beoordelen. Wanneer je de techniek voldoende onder de knie hebt, krijg je het certificaat Ombre/ Powder Brows.

Lessen

We starten vanaf de basis dwz dat je geen enkele voorafgaande kennis of ervaring nodig hebt om de lessenreeks succesvol te kunnen volgen.

De cursus gaat door in zeer moderne, volledig uitgeruste lokalen. Zo kan je in alle comfort je toekomstige specialisatie aanleren. We aanvaarden slechts een zeer beperkt aantal cursisten (maximaal 6 à 8 deelnemers), om optimale persoonlijke begeleiding te garanderen.

De lessen vinden plaats in Antwerpen en Hasselt.

Je hebt voor de lessen drie modellen nodig om op te oefenen.

Weekend of Avondreeks
  • Je volgt 2 intensieve lessen van 6 uren, gespreid over twee weken.
  • Je volgt 4 intensieve lessen van 3 uren, gespreid over 4 avonden.

Lesgeld

Momenteel krijg je maar liefst 30% korting op het inschrijvingsgeld! Het inschrijvingsgeld voor de cursus Ombre/Powder Brows bedraagt 750 euro 525 euro! Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen en het gebruik van de leslokalen.

Ons inschrijvingsgeld voor deze opleiding ligt merkelijk lager dan bij anderen. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van de opleiding. Integendeel: wij zijn een échte school, geen schoonheidsinstituut dat wil bijklussen. Bijgevolg bieden wij professionele en hoogwaardige cursussen aan, voor een zeer democratische prijs.

Extra korting van 40% voor zelfstandigen!
Via de KMO-portefeuille krijg je als zelfstandige of onderneming van de Vlaamse Overheid een extra korting van 40% op je inschrijvingsgeld voor jou of je werknemers. Je betaalt dan slechts 315 euro voor je volledige opleiding! Je kan hier de werking en voorwaarden bekijken.

Materiaal

Je dient je cursus en schrijfgerief mee te brengen.

De cursus wordt je via downloadlink toegestuurd. Indien je wenst kan je ter plaatse een kant-en-klaar afgedrukt en ingebonden exemplaar verkrijgen.

Voor de opleiding microblading heb je een basispakket materialen en producten nodig. Hiervoor heb je 3 opties:

1. Je kan op school een starterskit aankopen. Dit kost 180 euro, excl btw. Hiervoor krijg je: 7 verschillende kleurpigmenten, shading-pen, 20 blades, 20 pigmentringen en 100 microbrushes. Je zal zelf wel nog enkele kleine spulletjes zoals handdoeken, ontsmettingsalcohol, zwart oogpotlood,... moeten meebrengen naar de les. Hierover krijg je na inschrijving nog een informatiemail toegestuurd. Wens je ook de machinale methode aan te leren? Dan dien je in het bezit te zijn van een PMU-pen en een pigment verdunner. Deze kan je op school aankopen voor 164,5€, excl btw. Wij kopen deze pennen aan in grote aantallen, waardoor we onze cursisten excellente prijsvoorwaarden kunnen aanbieden.

2. Je gebruikt het materiaal van de school. Hiervoor betaal je 35 euro verbruikskost voor de volledige cursus. De huishoudspulletjes, zoals in de bovenstaande optie beschreven, dien je nog extra mee te brengen.

3. We bezorgen jou de lijst met benodigdheden en je brengt zelf je eigen materiaal mee. Indien je nog een paar spulletjes zou ontbreken, dan kan je deze ter plaatse op school apart aankopen.

Na je opleiding kan je gedurende je hele carrière aan 50% korting materialen producten blijven aankopen in onze winkel en webshop.