Ombre / Powder Brows

Ombre of Powder Brows zijn de laatste nieuwe techniek op het vlak van Semi Permanente Make Up voor de wenkbrauwen. Bij deze techniek ga je een "schaduweffect" creëren met een zeer natuurlijk resultaat. Je kan dit resultaat een beetje vergelijken met je wenkbrauwen inkleuren met oogschaduw of poeder. Powder Brows geven zeer mooie effecten bij mensen, die van nature bijna geen wenkbrauwen hebben. Je kan bovendien de kleur van de wenkbrauwen laten variëren van licht aan het begin, tot donkerder aan het uiteinde om zo een strak resultaat te bekomen. Ombre/ Powder Brows worden door klanten steeds vaker gevraagd. Je bent dus zeker van een goede bron van inkomsten.

Startdata Antwerpen

04 november 2018 (Weekend)nieuw
Antwerpen, Lange Nieuwstraat
Inschrijven

Startdata Hasselt

07 november 2018 (Avond)nieuw
Hasselt
Inschrijven

Inhoud

We starten de lessen met een theoretische achtergrond. Wat houdt de techniek nu juist in? Je krijgt kleurenleer mee en leert huidondertonen te herkennen en de juiste pigmenten te selecteren. We leggen je uiteraard ook uit hoe je een eventueel foute keuze van pigment kan corrigeren. Vervolgens gaan we aandacht besteden aan de juiste nazorg en vooral veilig en hygiënisch werken. Dan beginnen we met de praktijk op oefenhuiden. Je leert de juiste wenkbrauwvorm te bepalen, deze te shapen en in te vullen met de shaduwtechniek. Tijdens de opleiding leren we je de manuele techniek aan. We gaan je daarna tonen hoe je de overgangen van licht naar donker creëert.

In de namiddag begin je te oefenen op echte modellen. Onder strikt toezicht van de docent ga je aan de slag om prachtige poedereffecten te maken. Na afloop van de cursus zal je in staat zijn om op professionele wijze Ombre/ Powder Brows te creëeren.

Startdata Antwerpen

Weekendreeks
  • 4 november 2018 van 10.00 tot 16.00 uur.
  • Je hebt les op zondag, gedurende twee opeenvolgende weken.
  • Je lesdata zijn 4 en 11 november.

Startdata Hasselt

Avondreeks
  • 7 november 2018 van 18.00 tot 22.00 uur.
  • Je hebt les op woensdag, gedurende drie opeenvolgende weken.
  • Je lesdata zijn 7, 14 en 21 november.

Examen

Tijdens deze opleiding is geen apart examenmoment voorzien. De docent zal aan het einde van de lessen je opgeleverde resultaat beoordelen. Wanneer je de techniek voldoende onder de knie hebt, krijg je het certificaat Ombre/ Powder Brows.

Lessen

We starten vanaf de basis dwz dat je geen enkele voorafgaande kennis of ervaring nodig hebt om de lessenreeks succesvol te kunnen volgen.

De cursus gaat door in zeer moderne, volledig uitgeruste lokalen. Zo kan je in alle comfort je toekomstige specialisatie aanleren. We aanvaarden slechts een zeer beperkt aantal cursisten (maximaal 6 à 8 deelnemers), om optimale persoonlijke begeleiding te garanderen.

De lessen vinden plaats in Antwerpen en Gent.

Je hebt voor de lessen drie modellen nodig om op te oefenen.

Weekend of dagreeks
  • Je volgt 2 intensieve lessen van 6 uren, gespreid over twee weken.

Lesgeld

Momenteel krijg je maar liefst 30% korting op het inschrijvingsgeld! Het inschrijvingsgeld voor de cursus Ombre/Powder Brows bedraagt 750 euro 525 euro! Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen en het gebruik van de leslokalen.

Extra korting van 40% voor zelfstandigen!
Via de KMO-portefeuille krijg je als zelfstandige of onderneming van de Vlaamse Overheid een extra korting van 40% op je inschrijvingsgeld voor jou of je werknemers. Je betaalt dan slechts 315 euro voor je volledige opleiding! Je kan hier de werking en voorwaarden bekijken.

Materiaal

Je dient je cursus en schrijfgerief mee te brengen.

De cursus wordt je via downloadlink toegestuurd. Indien je wenst kan je ter plaatse een kant-en-klaar afgedrukt en ingebonden exemplaar verkrijgen.

Voor de opleiding microblading heb je een basispakket materialen en producten nodig. Hiervoor heb je 3 opties:

1. Je kan op school een starterskit aankopen. Dit kost 199 euro, excl btw. Hiervoor krijg je: 6 verschillende kleurpigmenten, shading-pen, 30 blades, 30 pigmentringen en 100 microbrushes. Je zal zelf wel nog enkele kleine spulletjes zoals handdoeken, ontsmettingsalcohol, zwart oogpotlood,... moeten meebrengen naar de les. Hierover krijg je na inschrijving nog een informatiemail toegestuurd.

2. Je gebruikt het materiaal van de school. Hiervoor betaal je 35 euro verbruikskost voor de volledige cursus. De huishoudspulletjes, zoals in de bovenstaande optie beschreven, dien je nog extra mee te brengen.

3. We bezorgen jou de lijst met benodigdheden en je brengt zelf je eigen materiaal mee. Indien je nog een paar spulletjes zou ontbreken, dan kan je deze ter plaatse op school apart aankopen.