Tattoo Artist

Als Tattoo Artist heb je een zeer gevarieerde job. De populariteit van de tattoo neemt steeds meer toe omdat deze in een nieuw daglicht werd geplaatst en momenteel heel mainstream is. Mannen en vrouwen uit alle bevolkingslagen kiezen voor tattoos. Tattoos zijn niet enkel en alleen mooie lichaamsversieringen die we willen vereeuwigen. Ze zijn voor vele een uiting van hun persoonlijkheid. Mensen willen unieke kunstwerkjes en dit maakt het werk van een tattoo artist juist zo mooi. Tijdens de opleiding tattoo artist leer je alles over het tatoeëren zodat jij na deze opleiding de basistechnieken bezit.

Startdata Antwerpen

07 januari 2019 (Dag)
10 februari 2019 (Weekend)
13 maart 2019 (Dag)nieuw
Antwerpen, Lange Nieuwstraat
Inschrijven

Startdata Gent

13 januari 2019 (Weekend)
07 april 2019 (Weekend)nieuw
Gent
Inschrijven

Startdata Hasselt

19 januari 2019 (Weekend)nieuw
11 maart 2019 (Dag)nieuw
Hasselt
Inschrijven

Inhoud

We starten de eerste les met een korte anatomie van de huid. Het belang van steriel werken wordt grondig overlopen omdat dit een must is als Tattoo Artist. Als toekomstig tattoo artist bereiden we je voor om in het werkveld te treden en leren we je je werkplaats op een correcte, hygiënische en ergonomische manier op te stellen. De docent leert je hoe je het best met verschillende naalden en pigmenten te werk gaat.

Een groot deel van je opleiding draait uiteraard rond het werken met de tattoo-machine. Je leert verantwoord omgaan met de machine en we geven je de kennis mee om de tattoo-machine op een correcte en hygiënische manier te onderhouden. Voor we effectief overgaan tot het tatoeëren zelf geven we je de nodige kennis mee over het voorbereiden van de tattoo. We leren je verschillende stijlen en methodes zodat jij elke klant tevreden kan stellen. Na voldoende training op oefenhuiden zal je onder begeleiding van een ervaren docent je eerste tattoo plaatsen en ervaren hoe het is om te tatoeëren.

Tot slot leer je hoe je de nazorg bij een tattoo toepast. Het is van essentieel belang dat je als Tattoo Artist de juiste producten en technieken aan je klant meedeelt.

Startdata Antwerpen

Dagreeks (VOLZET)
 • Je hebt les op maandag, gedurende 5 opeenvolgende weken.
 • Je startdag is maandag 7 januari van 9.00 tot 15.00.
 • Je lesdata zijn: maandag 7 januari, 14 januari, 21 januari, 28 januari en 4 februari.

Weekendreeks (VOLZET)
 • Je hebt les op zondag, gedurende 5 opeenvolgende weken.
 • Je startdag is zondag 10 februari van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Je lesdata zijn: 10, 17, 24 februari en 3, 10 maart.

Dagreeks
 • Je hebt les op woensdag, gedurende 5 opeenvolgende weken.
 • Je startdag is woensdag, 13 maart van 9.00 tot 15.00.
 • Je lesdata zijn: 13, 20, 27 maart en 3, 10 april.

Startdata Gent

Weekendreeks (VOLZET)
 • Je hebt les op zondag, gedurende 5 opeenvolgende weken.
 • Je startdag is zondag 13 januari van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Je lesdata zijn: 13, 20, 27 januari en 3, 10 februari.

Weekendreeks
 • Je hebt les op zondag, gedurende 5 opeenvolgende weken.
 • Je startdag is zondag 7 april van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Je lesdata zijn: 7, 14, 21, 28 april en 5 mei.

Startdata Hasselt

Weekendreeks (VOLZET)
 • Je hebt les op zaterdag, gedurende 5 opeenvolgende weken.
 • Je startdag is zaterdag, 19 januari van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Je lesdata zijn: 19, 26 januari en 2, 9, 16 februari.

Dagreeks
 • Je hebt les op maandag, gedurende 5 opeenvolgende weken.
 • Je startdag is maandag, 11 maart, van 09.00 tot 15.00 uur.
 • Je lesdata zijn: 11, 18, 25 maart en 1, 8 april.

Examen

Tijdens deze opleiding is geen apart examenmoment voorzien. De docent zal aan het einde van elke module je opgeleverde resultaat beoordelen. Wanneer je de technieken voldoende onder de knie hebt, krijg je het diploma Tattoo Artist.

Lessen

We starten vanaf de basis dwz dat je geen enkele voorafgaande kennis of ervaring nodig hebt om de lessenreeks succesvol te kunnen volgen. De cursus gaat door in zeer moderne, volledig uitgeruste lokalen. Zo kan je in alle comfort je toekomstige beroep aanleren. De lessen vinden plaats in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Onze cursussen zijn vaak maanden op voorhand volzet. Wacht dus niet te lang om jouw plaatsje te reserveren.

De lessen vinden overdag plaats.

Dagreeks
 • Je volgt 5 intensieve lessen van 6 uren.
 • De lessen vinden 1 dag per week plaats, gedurende 5 opeenvolgende weken van 09.00 tot 15.00 uur.

Lesgeld

Momenteel krijg je maar liefst 30% korting op het inschrijvingsgeld! Het inschrijvingsgeld voor de cursus Tattoo Artist bedraagt 1299 euro 909 euro! Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen en het gebruik van de leslokalen.

Extra korting van 40% voor zelfstandigen!
Via de KMO-portefeuille krijg je als zelfstandige of onderneming van de Vlaamse Overheid een extra korting van 40% op je inschrijvingsgeld voor jou of je werknemers. Je betaalt dan slechts 545,4 euro voor je volledige opleiding! Je kan hier de werking en voorwaarden bekijken.

Materiaal

Je dient elke les je cursus en schrijfgerief mee te brengen.

De cursus wordt je via downloadlink toegestuurd. Indien je wenst kan je ter plaatse een kant-en-klaar afgedrukt en ingebonden exemplaar verkrijgen.

Voor de opleiding tattoo artist heb je een basispakket materialen en producten nodig. Hiervoor kan je kiezen tussen drie mogelijkheden:

1. Je koopt bij ons een tattoo starterskit aan. Deze omvat grotendeels wat je nodig hebt om aan de slag te gaan als tattoo artist. Je zal uiteraard altijd nog kleine spulletjes extra aankopen, als aanvulling. Wij bieden deze starterskit aan onze studenten aan de unieke prijs van 699 euro, excl btw. Aangezien deze tattoo starterskit ver beneden de marktwaarde verkocht wordt, is slechts één kit per persoon toegelaten en is het verboden om deze verder door te verkopen. Tijdens de les dien je ook zelf nog spulletjes mee te brengen (handschoenen, handdoeken,...). Hierover krijg je een week voor aanvang van de lessen nog een uitgebreide mail toegestuurd.

2. Je huurt bij ons het nodige materiaal. Hiervoor betaal je een verbruikskost van 150 euro voor de volledige opleiding.

3. Je download de lijst met benodigdheden en brengt zelf je materiaal mee. Heb je al wat materiaal, maar ontbreek je nog een aantal spulletjes? Geen nood, je kan via onze webshop of onze winkel op school ook alle materialen apart aankopen. Je dient wel in het bezit te zijn van een Rotary Tattoo Machine. Er wordt geen les gegeven met Coil Machines.