Wax Expert

Een perfect geëpileerd gelaat en lichaam behoren anno 2018 ontegensprekelijk tot het heersende schoonheidsideaal. Het behoeft daarom geen verbazing dat waxing één van de populairste behandelingen is in een schoonheidsinstituut. De wax bars komen steeds vaker voor in het straatbeeld en hun agenda's zitten bomvol. Als ontharingsexpert ben je dan ook een veelgevraagde werkkracht. Je kan ervoor kiezen om dit beroep zelfstandig uit te oefenen of in een bestaand schoonheidsinstituut/ wellnesscentrum te gaan werken.

Startdata Antwerpen

09 februari 2019 (Weekend)nieuw
Antwerpen, Lange Nieuwstraat
Inschrijven

Startdata Gent

31 maart 2019 (Weekend)nieuw
Gent
Inschrijven

Startdata Hasselt

18 maart 2019 (Dag)nieuw
Hasselt
Inschrijven

Inhoud

We beginnen de eerste les met de basis. Je hebt om deze cursus te volgen namelijk geen enkele voorkennis of ervaring nodig. Eerst krijg je de theoretische uitleg. Waaruit bestaan haren? Hoe groeien ze? Welke zijn de verschillende soorten ontharingswas? Wanneer dien je welke soort te gebruiken? Wanneer mag je niet waxen? Vervolgens starten we met de praktijk. Eerst leer je op een efficiënte manier grote oppervlaktes te ontharen. Daarna ga je meer precies leren werken om pijnloos kleine oppervlaktes, zoals wenkbrauwen, te kunnen ontharen. Tijdens de lessen besteden we eveneens veel zorg aan de voor- en nabehandeling van de klanten. Je leert werken met striphars, sugar wax en het pincet. Na het volgen van de cursus Wax Expert kan je professioneel aan de slag en ben je in staat om elke lichaams- en gelaatsdeel op een juiste manier te ontharen.

Startdata Antwerpen

Weekendreeks
 • 1 december 2018 van 10u tot 14u30.
 • Je hebt les op zaterdag en zondag, gedurende 1 weekend.
 • Je volgt les op: zaterdag en zondag, 1 en 2 december.
Weekendreeks
 • 9 februari 2019 van 10u tot 14u30.
 • Je hebt les op zaterdag, gedurende 2 weken
 • Je volgt les op: zaterdag 9 en 16 februari.

Startdata Gent

Weekendreeks
 • 31 maart 2019 van 10u tot 16u00.
 • Je hebt les op zondag, gedurende 2 weken
 • Je volgt les op: zondag 31 maart en 7 april.

Startdata Hasselt

Dagreeks
 • 18 maart 2019 van 09u tot 13u30.
 • Je hebt les op twee opeenvolgende maandagen.
 • Je volgt les op: maandag 18 en 25 maart.

Examen

De laatste les leg je een praktijkexamen af. De docent geeft je opdracht tot epilatie van één of meerdere lichaamsdelen. Je weet niet op voorhand wat je gaat moeten ontharen en bij wie. Wanneer je op een juiste manier je klant installeert, voorbereidt, onthaart en de nodige nazorg biedt, ontvang je het officiële diploma "Wax Expert".

Lessen

De cursus is zeer intensief en praktijkgericht. Hou er rekening mee dat je de aangeleerde technieken thuis eveneens dient in te oefenen. Om de lessen succesvol af te ronden is geen enkele voorafgaande kennis of ervaring vereist. De cursus is voor iedereen toegankelijk. De lessenreeks vindt plaats in zeer moderne, volledig uitgeruste lokalen. Zo kan je in alle comfort je toekomstige beroep aanleren.

Tijdens de lessen oefen je op je mede-studenten. Zorg er dus voor dat je jezelf niet onthaart hebt, vooraleer de lessen starten. Enkel voor het examen dien je een model mee te brengen.

Je volgt 3 lessen van 3 uren of 2 lessen van 6 uren. In totaal heb je 12 uren les. De lessen vinden plaats tussen 19.00 en 22.00 uur of tussen 10.00 en 16.00 uur.

Lesgeld

Momenteel krijg je maar liefst 30% korting op het inschrijvingsgeld! Het inschrijvingsgeld voor de cursus Wax Expert bedraagt 285 euro 199 euro! Dit inschrijvingsgeld omvat de begeleiding van je docent, de lessen en het gebruik van de leslokalen.

Extra korting van 40% voor zelfstandigen!
Via de KMO-portefeuille krijg je als zelfstandige of onderneming van de Vlaamse Overheid een extra korting van 40% op je inschrijvingsgeld voor jou of je werknemers. Je betaalt dan slechts 119,4 euro voor je volledige opleiding! Je kan hier de werking en voorwaarden bekijken.

Materiaal

Elke les dien je je cursus en schrijfgerief mee te brengen.

De cursus wordt je via downloadlink toegestuurd. Indien je wenst kan je de eerste lesdag een kant-en-klaar afgedrukt en ingebonden exemplaar verkrijgen.

De lessen zijn zeer praktijkgericht. Om deze te kunnen volgen heb je een basispakket aan materialen en producten nodig. Hiervoor kan je kiezen uit drie mogelijkheden. Op deze manier kan je zelf beslissen hoeveel geld je wenst te spenderen aan je materiaal en is de opleiding toegankelijk voor elk budget.  Hieronder de verschillende modelijkheden:

-          Je “huurt” het materiaal van de school. Hiervoor betaal je een eenmalige verbruikskost van 60 euro voor de volledige cursus.

-          Je koopt een salon starterskit aan via onze webshop of in de winkel van de school. Deze kost 170 euro, excl btw. De salon starterskit bevat alle materialen en producten om professioneel te kunnen starten als Wax Expert.

-          Je brengt zelf je eigen materiaal mee. In onze webshop kan je de lijst met benodigde materialen en producten bekijken. Heb je al materiaal, maar ontbreek je nog een aantal spulletjes? Dan kan je deze de eerste lesdag apart bij aankopen in de winkel van de school.